Simone van der Worp wint Talent Award

Eerste helft van het ondernemersproject Pak je Kans zit erop!

Afgelopen donderdag presenteerden Flevolandse jongeren hun eigen onderneming in de Rabobank in Lelystad. De afgelopen acht weken kregen zij dankzij het project Pak je Kans de mogelijkheid om een eigen onderneming te starten met begeleiding, een startkapitaal en verzekering. De deelnemers volgden een driedaagse training en bezochten iedere week succesvolle ondernemers uit de regio.

Om te vieren dat de eerste helft van het project erop zit, mochten de deelnemers op donderdag 26 januari hun eigen onderneming presenteren voor publiek. Daarbij werd er ook een Talent Award uitgereikt aan de deelnemer die tot nu toe de meeste groei doormaakte. Simone van der Worp (26) uit Almere was de gelukkige. “Door deze award te winnen is mijn twijfel over mijn eigen kunnen voor een groot deel weggenomen en ben ik zelfs wel een beetje trots. Ik heb nu nog meer motivatie om de komende maanden hard te gaan werken aan mijn eigen onderneming,”  aldus Simone die met haar bedrijf Afvallen Almere jonge vrouwen wil helpen sterker te worden door middel van coaching op het gebied van voeding en fitness.

Al 10 starters

Het project is pas op de helft, maar er zijn nu al tien jonge ondernemers die zich hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De komende drie maanden begeleiden de coaches van Pak je Kans de deelnemers verder bij hun onderneming. Daarnaast helpt Pak je Kans ook de jongeren die niet verder gaan met ondernemen bij het vinden van een baan in loondienst.

Pak je Kans

Op 1 maart gaat Pak je Kans weer van start in Flevoland. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Flevoland kunnen zich aanmelden.