Pak je Kans

Pak je Kans

Pak je Kans is een ondernemersproject voor werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar. In acht weken tijd leren de deelnemers hoe zij een bedrijf kunnen starten. Hierbij krijgen ze begeleiding van professionele trainers, een startkapitaal en verzekering. Het project heeft tot doel de jeugdwerkloosheid terug te dringen en te laten dat het ondernemerschap een reeële cariërekeuze kan zijn.

Inhoud project

Driedaagse training

Het project begint met een driedaagse training waarbij de deelnemers de basiselementen van het ondernemerschap leren zoals boekhouden, marketing en netwerken.

Terugkomdagen

Vervolgens komen de deelnemers wekelijks bij elkaar terug. Ze zijn dan te gast bij evaren ondernemers uit de regio. Tijdens deze terugkomdagen wordt ook de voortgang van de deelnemers besproken. Na acht weken presenteren de jongeren hun bedrijf tijdens een business event.

Na-traject

Na deze periode volgt een na-traject van drie maanden waarbij de ondernemers hulp krijgen bij de verdere start van hun onderneming. Deelnemers die niet verdergaan met ondernemen worden begeleid bij het vinden van een baan in loondienst.