ZomerOndernemer

ZomerOndernemer

Landelijke finale ZomerOndernemer 2019

ZomerOndernemer is een project waarbij jongeren tussen de 15 en 22 jaar een eigen bedrijf starten tijdens de zomervakantie. Dit doen zij onder de begeleiding van ervaren coaches en trainers. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan. Dit gebeurt in samenwerking met regionale ondernemers waarbij de deelnemers wekelijks te gast zijn. Het doel van het project is om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten in een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Inhoud project

Het project start met een driedaagse training bij een gastbedrijf waarbij de deelnemers o.a. leren hoe zij moeten boekhouden, netwerken en klanten bereiken. Vervolgens bezoeken de deelnemers wekelijks een lokale onderneming waarbij zij hun voortgang bespreken en workshops krijgen van gastsprekers. ZomerOndernemer sluit af met een een bijeenkomst waarbij de deelnemers hun bedrijf kunnen presenteren aan het publiek.

Het project duurt ongeveer zes weken en bijna een kwart van de deelnemers schrijft zich na het project in bij de Kamer van Koophandel.

Een bewezen concept

Al negen jaar lang vindt het project plaats in verschillende regio’s van Nederland. Dat het project een bewezen concept is, blijkt wel uit de prijzen die ZomerOndernemer heeft ontvangen. Het project won in 2015 zowel de Nederlandse als de Europese finale van de European Enterprise Promotion Awards. In 2014 werd ZomerOndernemer tweede tijdens de finale van de Regio Stars Award en in 2016 won het project de NSvPChallenge. Deze prijzen bewijzen dat het project ondernemerschap onder jongeren stimuleert en bijdraagt aan de ontwikkeling van de jongeren.