Pak je Kans is weer begonnen!

Op 18 december 2017 is een nieuwe editie van het ondernemersproject Pak je Kans gestart in Flevoland. Het project helpt werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar bij het starten van een onderneming of het vinden van een baan in loondienst. Ruim 20 jongeren werken de komende maanden hun bedrijfsideeën verder uit en krijgen daarbij begeleiding van professionele coaches, workshops van ervaren ondernemers en een startkapitaal.

Afgelopen maandag is het project van start gegaan met een driedaagse training. Hierbij kregen de jongeren alle tools aangereikt om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. Daarna volgt een nazorgtraject waarbij de keuze voor een onderneming of een baan in loondienst centraal staat. Degenen die verder gaan met ondernemen krijgen verdere begeleiding. Deelnemers die liever voor een baan in loondienst gaan, krijgen hulp bij het vinden van een passende baan.

Het project

Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Flevoland waarbij zij de kans krijgen om door middel van ondernemerschap terug de maatschappij in te komen. Ze krijgen begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Deelnemers hebben alleen een bedrijfsidee nodig en de motivatie om er mee aan de slag te gaan. Deelname is kosteloos. Dankzij de steun van Flevolandse gemeenten en diverse fondsen is dit project te realiseren.

Resultaten

Het kosteloze project is in 2015, 2016 en 2017 al succesvol uitgevoerd in samenwerking met Flevolandse gemeenten, sponsoren en ondernemers. In 2016 en 2017 hebben 50 jongeren meegedaan aan Pak je Kans waarvan 49% staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en 22% een baan gevonden heeft. Deze resultaten laten zien dat het zeer waardevol is voor werkloze jongeren om deze kans te pakken. Voor meer informatie zie www.pakjekans.nl.