Pak je Kans 2016 is gestart!

Deze week zijn ruim 25 werkloze jongeren uit Flevoland begonnen met Pak je Kans. Een project waarbij de deelnemers in acht weken tijd een eigen onderneming starten. De jongeren hebben allemaal een bedrijfsidee, maar nog weinig kennis van het ondernemerschap. Door Pak je Kans kunnen de jongeren eindelijk de stap zetten. Ze krijgen begeleiding, een startkapitaal en een verzekering.

Het project is gestart met een driedaagse training. De deelnemers deelden hun bedrijfsideeën met elkaar en gingen aan de slag met verschillende opdrachten. ‘Tijdens de driedaagse training krijgen de deelnemers alle tools aangereikt om zelf aan de slag te kunnen’, vertelt Peter Filius, trainer van Pak je Kans.

Op bezoek bij ondernemers

In de komende weken zijn de deelnemers te gast bij verschillende ondernemers uit Flevoland. Dit geeft ze meer inzicht in het ondernemerschap en vergroot hun netwerk. Over acht weken is de feestelijke kick-out waarbij de deelnemers hun eigen onderneming presenteren aan een groot publiek.

Uniek na-traject

Na de feestelijke kick-out volgt er een na-traject van drie maanden waarbij de ondernemers hulp krijgen bij de start van hun onderneming. Het kan ook voorkomen dat jongeren tijdens het project ontdekken dat het ondernemerschap niet bij hun past. Om ook deze jongeren aan de slag te helpen, begeleiden de trainers ze tijdens het na-traject bij het vinden van een baan.

Pak je Kans!

Het project is nu voor de tweede keer van start gegaan in Flevoland en de volgende Pak je Kans staat ook al op het programma. Op 1 maart 2017 starten we weer in Flevoland.