Oud-deelnemer in top 500 meest inspirerende jongeren

 

Yasmin Wilnis deed in 2015 mee aan ZomerOndernemer. Een paar jaar later en al heel wat ervaring rijker staat zij in de top 500 van meest inspirerende jongeren van Nederland onder de 25 jaar. Een prachtige prestatie! Hoe heeft zij dit bereikt en hoe is het allemaal begonnen? Wij vroegen het haar.

Hoe ben je in de top 500 van grootste talenten terecht gekomen?

Ik heb meegedaan aan een competitie van The Next Web, een groot platform gericht op technologie, ondernemerschap en cultuur. Zij geloven erin dat jongeren de toekomst op een positieve manier kunnen veranderen en zijn op zoek gegaan naar de meest innovatieve en creatieve jongeren van Nederland. Zonder enig geweten en een grote passie heb ik me ingeschreven en ben ik door verschillende rondes heen gekomen. Uiteindelijk van de 5000 jongeren die zich hebben aangemeld ben ik in de top 500 beland. Het is geen ranglijst, maar een overzicht van alle inspirerende jongeren onder de 25 jaar oud.

Wat heeft dit je tot nu toe gebracht?

Sinds ik in de top 500 ben beland, heb ik een interview gehad met RTL Z over mijn ervaring als jonge onderneemster in dit tijdperk. Ik heb vaker meegemaakt dat ik niet altijd serieus wordt genomen, gelukkig niet al te vaak de afgelopen tijd, maar ik merk dat dit aan het veranderen is sinds ik in de T500 sta. We werken als jongeren er hard voor om oude en traditionele gedachtepatronen van vorige generaties te veranderen ten opzichte van mijn generatie, en ik geloof dat T500 dit doorbreekt! Ook ben ik in contact gekomen met andere gave ondernemers, en hoewel dat wereldje blijft groeien, is het mooi om andere like-minded mensen te ontmoeten met net zo’n grote passie en ambitie als ik.

Hoe is het allemaal begonnen?

Mijn ondernemerschapsreis is in de zomer van 2015 begonnen met ZomerOndernemer. Ik wist al goed wat ik wilde gaan doen en betekenen voor anderen, alleen wist ik daar weinig vorm aan te geven. ZomerOndernemer heeft mij geholpen een basis te creëren, en van daaruit mezelf verder te ontplooien in het vak. Daarna is mijn avontuur in ondernemerschap verder gegaan en heb ik met de juiste tools een sterk netwerk en team kunnen vormen.

Welk bedrijf heb je destijds opgezet en ben je daar nog steeds mee bezig?

Met ZomerOndernemer was ik begonnen aan mijn eigen bedrijf, Yasmin Wilnis, waarbij ik gefocust was op het coachen van jongeren in persoonlijke ontwikkeling en daarbij talks geven op dit gebied. Dat is nu uitgebreid tot The University of Life, een on- en offline school in persoonlijke ontwikkeling voor jongeren. Een internationaal online membership waar jongeren tools krijgen voor ontwikkelingsvakken als bewustzijn en leiderschap. Daarnaast ook een offline school waar jongeren getraind worden tot bewuste leiders.

Wat hoop je in de toekomst nog allemaal te bereiken?

Ik geloof in mijn droom om een fysieke school te openen waar jongeren een jaar lang kunnen focussen op hun persoonlijke ontwikkeling en volledig aandacht besteden aan zichzelf. Een waardevol tussenjaar waar met persoonlijke aandacht de bewuste leiders van de toekomst worden gecreëerd. Ik geloof in de kracht van een tussenjaar, waar je uit je comfortzone stapt en jezelf boven alles op nummer 1 plaatst. Ook is mijn grote droom om mijn voorbeeld te ontmoeten, Ellen Degeneres, die mij zolang ik weet heeft geïnspireerd om met liefde de wereld te verbeteren.

Blijf je ondernemen?

Absoluut! Ik zie mezelf dit nog lange tijd doen. En natuurlijk om mijn grote droom voor The University of Life te realiseren. Als je weet wat je passie is dan hoort niets je tegen te houden om dit ook elke dag te doen!

Bekijk ook eens