Ondernemersproject geeft werkloze jongeren een kans

Op 1 maart gaat het ondernemersproject Pak je Kans voor de derde keer van start in Flevoland. Het project is in 2015 en 2016 ook succesvol uitgevoerd. Dankzij het project ervaren werkloze jongeren uit Flevoland dat zelfstandig ondernemen een reële carrièrekeuze kan zijn.

Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Flevoland waarbij zij de kans krijgen om door middel van ondernemerschap terug de maatschappij in te komen. Ze krijgen begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Deelnemers hebben alleen een bedrijfsidee nodig en de motivatie om er de komende maanden mee aan de slag te gaan. Deelname is kosteloos. Dankzij de steun van Rabobank Flevoland, Oranje Fonds, CCHO, Instituut Gak en Stichting Boschuysen is dit project te realiseren.

Programma

Het project begint met een driedaagse training waarbij de deelnemers alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Tijdens deze terugkomdagen krijgen de deelnemers vaak een rondleiding door het gastbedrijf en verzorgen gastsprekers interessante presentaties over onderwerpen als netwerken, boekhouden en marketing. Natuurlijk staat ook de begeleiding van de deelnemers bij hun onderneming centraal.

Begeleiding bij vinden baan in loondienst

Als een deelnemer er tijdens het project achter komt dat ondernemen toch niet bij hem of haar past, dan is dat ook een prima resultaat. In dat geval begeleiden de coaches van Pak je Kans de deelnemer in het na-traject bij het vinden van een baan in loondienst. Pak je Kans hoopt op deze manier alle werkloze jongeren uit Flevoland aan werk te helpen.