Feestelijke kick out ondernemersproject Pak je Kans

Flevolandse jongeren presenteren eigen bedrijf

Op 21 november 2016 zijn 25 werkloze jongeren gestart met het project Pak je Kans in Flevoland. De afgelopen acht weken leerden de deelnemers hoe zij een eigen bedrijf kunnen starten en maakten ze van hun ondernemingsplannen realiteit. Op donderdag 26 januari presenteren de jonge ondernemers hun eigen bedrijf aan een groot publiek.

Het project begon met een driedaagse training waarbij de deelnemers alles te weten kwamen over het ondernemerschap. In de weken die volgden bezochten ze succesvolle ondernemers uit de regio. Zo waren de deelnemers onder andere te gast bij Toms Creek, Dominiques Taarten, Open Coffee Dronten en Rabobank Lelystad. De jongeren werkten in hun eigen tijd aan hun onderneming.

Feestelijke kick out

Om de start van de ondernemingen te vieren organiseert Pak je Kans een feestelijke kick out. Iedereen is welkom in de Rabobank Lelystad op donderdag 26 januari vanaf 15.30 uur. Na de kick out volgt er een na-traject van drie maanden waarbij Pak je Kans de ondernemers verder helpt. Pak je Kans begeleidt ook de jongeren, die niet verder gaan met hun onderneming, bij het vinden van een baan in loondienst.

Start Pak je Kans 2017

Op 1 maart gaat Pak je Kans weer van start in Flevoland. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Flevoland kunnen zich aanmelden. Geïnteresseerden zijn welkom op de feestelijke kick out om de sfeer te komen proeven.