Een eigen bedrijf of een baan in loondienst?

Op 18 december 2017 start weer een nieuwe editie van Pak je Kans in Flevoland. Het ondernemersproject helpt werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar bij het starten van een onderneming of het vinden van een baan in loondienst. Het kosteloze project is in 2015, 2016 en 2017 al succesvol uitgevoerd in samenwerking met Flevolandse gemeenten, sponsoren en ondernemers.

Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Flevoland waarbij zij de kans krijgen om door middel van ondernemerschap terug de maatschappij in te komen. Ze krijgen begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Deelnemers hebben alleen een bedrijfsidee nodig en de motivatie om er mee aan de slag te gaan. Deelname is kosteloos. Dankzij de steun van Flevolandse gemeenten, Rabobank Flevoland, Oranje Fonds, CCHO, Instituut Gak en Stichting Boschuysen is dit project te realiseren.

Programma

Het project begint met een driedaagse training waarbij de deelnemers alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarna volgt een nazorgtraject waarbij de keuze voor een onderneming of een baan in loondienst centraal staat. Degenen die verder gaan met ondernemen krijgen verdere begeleiding. Deelnemers die liever voor een baan in loondienst gaan, krijgen hulp bij het vinden van een passende baan. Bekijk hier alle data voor Pak je Kans 2017/2018.

Resultaten 2016/2017

In 2016 en 2017 hebben 50 jongeren meegedaan aan Pak je Kans waarvan 49% inmiddels staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en 22% een baan gevonden heeft. Deze resultaten laten zien dat het zeer waardevol is voor werkloze jongeren om deze kans te pakken. Bekijk onze factsheet voor meer resultaten.