Deelnemer aan het woord

Wat zijn de bedrijfsideeën van de deelnemers? En hoe ervaren zij het project Pak je Kans? Wij laten graag iedere maand een deelnemer aan het woord. Deze keer Kim Busker (22) uit Emmeloord.

Wat is je bedrijfsidee?

Mijn bedrijfsidee is om een eigen trimsalon voor honden te beginnen, genaamd Hondenkapsalon Pawfect. Het begon allemaal toen ik rond de 6 jaar was. Ik wilde toen al graag met dieren werken in een asiel of pension. Gewoon dicht bij dieren zijn en ze kunnen helpen. Rond die tijd kreeg ik ook eindelijk mijn eigen hond Snowy, 5-5-2004. Mijn bedrijfsidee voor een hondenkapsalon is toen ontstaan. Na wat omwegen heb ik in 2017 eindelijk mijn trimdiploma behaald en nu kan ik echt beginnen met het starten van een kapsalon. Ik heb nog geen officiële website, maar wel een Instagrampagina die als een soort portfolio dient zodat mensen mijn werk kunnen zien.

Hoe ervaar je tot nu toe het project Pak je Kans en het ondernemerschap?

Toen ik hieraan begon had ik weinig verwachtingen. Als je weinig verwachtingen hebt kan alles alleen maar meevallen en beter gaan. Het project heeft mij enorm geholpen om te zien wat mogelijk en haalbaar is voor mij. Als je iets wil, kun je er op een bepaalde manier ook komen. Het stukje economie is ook duidelijker geworden voor mij. Het ondernemerschap heeft voor- en nadelen, dat wist ik al. Maar het project en de andere deelnemers sporen mij met hun eigen verhalen en soms goeie opmerkingen aan om ervoor te blijven gaan!

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Natuurlijk hoop ik snel mijn eigen hondenkapsalon te hebben, maar ook een groot klantenbestand. Met vooral trouwe klanten die terug blijven komen. Ook hoop ik tussendoor asielhonden te kunnen behandelen. Goed verzorgde honden hebben meer kans om geadopteerd te worden en dus een goed tehuis te krijgen. Ik heb Snowy momenteel nog steeds en ik hoop dat ze nog even blijft hangen om te zien wanneer ik dit allemaal waar heb gemaakt.