ZomerOndernemer

ZomerOndernemer is een project waarbij jongeren tussen de 15 en 22 jaar een eigen bedrijf starten tijdens de zomervakantie. Dit doen zij onder de begeleiding van ervaren coaches en trainers. Het project duurt ongeveer zes weken en bijna een kwart van de deelnemers schrijft zich na het project in bij de Kamer van Koophandel. 

Inhoud project

Het project start met een driedaagse training bij een gastbedrijf waarbij de deelnemers o.a. leren hoe zij moeten boekhouden, netwerken en klanten bereiken. Vervolgens bezoeken de deelnemers wekelijks een lokale onderneming waarbij zij hun voortgang bespreken en workshops krijgen van gastsprekers. ZomerOndernemer sluit af met een een bijeenkomst waarbij de deelnemers hun bedrijf kunnen presenteren aan het publiek.

Succes

Al bijna 550 jongeren hebben in zes jaar tijd meegedaan aan het project en momenteel vindt het project in elf regio's in Nederland plaats. Dat het concept werkt, blijkt uit het feit dat ZomerOndernemer in 2015 de Nederlandse en Europese finale won van de European Enterprise Promotion Award won in de categorie ondernemerschapsbevordering. In 2016 won het project ook de NsVP-challenge.

Meer info op http://www.zomerondernemer.nl