Hoe gaat het nu met Sjors Evers?

In 2016 volgde Sjors Evers het Pak je Kans traject in Flevoland en richtte hij Stratego-id op. Ook hield hij zich bezig met fotograferen. Hoe gaat het nu met Sjors en zijn onderneming?

Ben je nog steeds aan het ondernemen?

Jazeker! En het bevalt uitstekend. De vrijheid die je krijgt als zelfstandige is onbetaalbaar. Ik vind het heerlijk om de volledige verantwoordelijkheid te hebben over te bedenken marketing & acquisitie middelen, maar tegelijk ook zelf de gesprekken met potentiële opdrachtgevers te voeren en uiteindelijk natuurlijk ook zelf de foto’s te maken en te verwerken!

Hoe gaat het nu met je onderneming?

Mijn onderneming groeit harder dan ik had verwacht. Tijdens mijn periode bij Pak je Kans was ik er nog niet over uit of ik de richting van marketing & communicatie op wilde of toch de fotografie. Een goede drie kwart jaar later is dit toch de fotografie gebleken. Ik zie mijn achtergrond in de marketing & communicatie als USP binnen mijn fotografie. Door juist deze beginselen als aanvliegroute te gebruiken, merk ik dat de foto’s constructief bijdragen aan de corporate identiteit van een bedrijf. Hier krijg ik positieve reacties over terug van mijn klanten en ik denk ook dat hierdoor de groei zoveel sneller gaat.

Welke hoogtepunten en tegenslagen heb je sinds 2016 ervaren in het ondernemerschap?

Ik zit in een fijne groei, heb veel positieve ondernemers om mij heen en veel klanten als Yacht en Provincie Flevoland komen vaker terug bij mij voor foto’s. Daarnaast heb ik eind 2018 mijn eerste klus gedraaid in de ZiggoDome, een doel voor 2019 dat in 2018 al afgevinkt kon worden.

Nu is het niet zo dat alles bij mij in goud veranderd, maar over echte tegenslagen wil ik niet spreken. De momenten dat offertes niet door gaan. Of heel concreet: dat ik afgelopen jaar geen accreditatie kreeg voor Lowlands. Ik zie het niet als tegenslagen. Het is erg jammer, maar het motiveert mij juist om nog een stapje extra te zetten en komend jaar wél bij Lowlands te lopen.

Hoe kijk je nu terug op de start van je bedrijf en je deelname aan Pak je Kans?

De start van mijn onderneming begon wat rustig. Ik wist nog niet goed in welke richting ik echt verder wilde. Maar wat ik met beide ondernemingen zou willen, had ik al wel duidelijk. Sinds ik de keuze heb gemaakt vol voor de fotografie te gaan, gaat het in een stroomversnelling. Ik zie het als één groot avontuur.

Pak je Kans heeft mij vooral met de randzaken erg geholpen. Hoe zet je je administratie op, wat verwacht de Belastingdienst van je en hoe gaat het eventueel in zijn werk als je een kredietaanvraag bij de bank neerlegt.

Welke plannen heb je nog met je onderneming?

Ik wil mijn onderneming door laten groeien tot een rendabele fulltime onderneming. Dit hoop ik binnen nu en drie jaar te bewerkstelligen. Ik wil dit invullen als allround fotograaf met de focus op de identiteit van mijn onderwerp en een voorliefde voor evenement fotografie. Zowel bedrijfsevenementen als beurzen, bedrijfsfeesten, borrels, concerten en festivals.