Elyas Razawi en Joep Helsen verkozen tot Beste ZomerOndernemer 2019

Op 9 oktober zijn tijdens de landelijke finale van ZomerOndernemer 2019 Elyas Razawi en Joep Helsen uit de regio Rijk van Nijmegen verkozen tot Beste ZomerOndernemer 2019. De jonge ondernemers richtten samen het bedrijf Pontem Project op. Tijdens de landelijke finale in de Metaal Kathedraal in Utrecht streden 18 jonge ondernemers om de titel.

Elyas en Joep mochten de wisselbeker overnemen van de winnares van vorig jaar, Fleur Huijs. De missie van Pontem Project is het afbreken van de financiële, sociaaleconomische barrières die de ambities van studenten beperken en de groei van de Nederlandse kenniseconomie remmen.

Beste bedrijfsfilm en meest innovatieve idee
Naast de titel Beste ZomerOndernemer 2019 maakte de jury ook de beste bedrijfsfilm en het meest innovatieve idee bekend. Mikołaj Stojanowicz van Nagemaakte uit de regio Rotterdam had de beste bedrijfsfilm. Mikołaj maakt ecologische kledingstukken die worden bedrukt en ontworpen door lokale illustrators en kunstenaars. Romy Migo uit de regio Utrecht wist met haar bedrijf Romigo het meest innovatieve idee binnen te halen. Romy wil openheid creëren rondom psychische klachten op scholen voor docenten, mentoren, zorgcoördinatoren en leerlingen door haar persoonlijke en professionele ervaring te delen.

Jubileum
Het 10-jarig bestaan van ZomerOndernemer maakte de landelijke finale dit jaar extra feestelijk. Dankzij de steun van sponsoren als Fonds21, CCHO, Instituut Gak en Rabobank kan Stichting The New Entrepreneur het project al 10 jaar uitvoeren. ZomerOndernemer heeft als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap. In 10 jaar tijd maakten enorm veel jongeren kennis met het ondernemerschap. Het gemiddelde aantal inschrijvingen van deelnemers bij de Kamer van Koophandel in de afgelopen jaren ligt op 24 procent.